Kullanım Şartları İade/İptal Koşulları Sıkça Sorulan Sorular KVKK Veri İşleme Politikamız Bize Ulaşın
BAŞA DÖN
Bolluk ve bereket ile sofraların dolduğu Ramazan ayı, özenle hazırlanan yemeklerin, Türk mutfağının en nadide tariflerinin masaya geldiği zamanı işaret eder. Huzurla sofraya oturulan, iyi dileklerle oruç açılan bu mukaddes ayda, yemeklere gösterilen özen masa dekorasyonu ve düzeninde de kendini gösterir. Her bir tabak özenle seçilir, misafirlik, çeyizlik yemek takımı vitrinlerden iner. Yemeğe, aileye, bir arada olmaya, iftar sofrası bereketine duyulan şükran, sofranın tüm detaylarında göz önüne serilir.
2022 Ramazan ayı, 2 Nisan Cumartesi günü başlar ve 2 Mayıs Pazartesi günü sona erer. Her gün oruç tutulan, sahura kalkılan, iftar menüleri özenle hazırlanan bir ayın ardından Ramazan, üç gün süren bayramla kutlanır. Şeker Bayramı da denilen Ramazan Bayramı; misafirlikler, anıların yad edildiği sohbetler, özlem gideren telefon konuşmaları, armağanlar ve ikramlarla geçer. Küçük büyük akrabaların bir araya geldiği, mesafelerin aşılıp kucaklaşmaların yaşandığı bu özel zamanlar da bayram sofraları ile şenlenir. En az iftar menüsü kadar görkemli olan bayram menülerinde, salatalardan zeytinyağlılara, ana yemeklerden tatlılara geniş yelpazede Türk mutfağının sevilen yemekleri sunulur. Yemeklere eşlik eden masa örtüsü, servis peçeteleri, porselen ürünleri bayram öncesi temizlenir, özenle hazırlanıp sofrada yerini alır. Ramazan sofrası ve bayram masalarına gösterilen özen, yüzyıllardır geleneğimizdir.
11 ayın sultanı Ramazan için hazırlık uzun bir alışveriş listesi ile tamamlanır. İftara hazırlık alışveriş, yemek yapma, masa hazırlama süreçlerinden oluşur:
İftar sofrasındaki tüm sunum ürünlerinin; bardak, tabak, tepsi ve kaselerin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Her biri sofraya gelmeden özenle temizlenen sunum ürünleri, aynı ihtimamla sofrada yerlerini alır. Sofra kurmanın püf noktaları ise şöyle sıralanabilir:
İftar sofrasında yemek çorba ile başlar. Ardından bol lifli bir sebze yemeği, ana yemek sunumu yapılır. Yemek arasında 15 dakika dinlenilerek tatlıya geçilmesi önerilir. Yemek sırasında ve sonrasında bol bol su içilerek susuz kalan vücudun denge sağlamasına yardımcı olunur.
İftar yemeğinin ardından, ortalama 30 dakika sonra çay veya kahve keyfi yapılır. Bu arada masa kaldırılır, sofra toplanır, kirli pişirme ürünleri temizlenerek mutfak toparlanır ve mutfak düzenleme işlemleri tamamlanır. Sürenin yarım saat olması, yemeğin hazmedilmesi için önemlidir. Sindirim problemi yaşamamak adına, içecek olarak bitki çayları da tercih edilebilir. Ihlamur, yeşil çay, nane çayı gibi içeceklerle hazmın kolaylaşması sağlanabilir. Yenen tatlının ardından çay saati sırasında içilecek içeceklerin şekersiz olmasına özen gösterilebilir. Sindirimin rahatlaması için çaya bir dilim limon, kahveye az miktarda tarçın eklenebilir.
Oruca niyet edilen sahur sofrası için hem tok tutacak hem de ağır olmayan yiyecekler tercih edilir. Birçok kişi sahur menüsü için kahvaltıyı tercih eder. Çeşit çeşit serpme kahvaltılığın boy gösterdiği sahurda, sahan içinde yumurta, sıcacık pişi, börek ve menemen başroldedir. En şık kahvaltı takımı modelleri, sahur saatlerinde yapılan kahvaltılara eşlik eder. Sahur sofrası hazırlanırken şu noktalara dikkat edilir:
Siz de Ramazan sofraları için en güzel servis malzemelerini, lezzetli yemekleri hazırlayacağınız pişirme ürünlerini English Home’da bulabilirsiniz. Yüksek kalitedeki English Home ürünleri ile sofralarınıza şıklık katarken elinizin lezzetiyle tüm iftar ve sahur sofralarını unutulmaz kılabilirsiniz.
Ürünü favori listenize eklediniz. Menüdeki kalbe tıklayarak tüm favori ürün listenizi görüntüleyebilirsiniz.